Velkommen til CIENS-uka!

NIVA er en del av CIENS - Norges største forskningsmiljø innen klima, miljø og samfunn. Nå inviterer CIENS til en uke full av ny kunnskap og spennende debatt.

Sted: CIENS toppsenter, Forskningsparken
Når: 03.06.2013 - 07.06.2013


ciens_uka.jpg


CIENS vil levere bedre kunnskap og beslutningsgrunnlag til en bærekraftig samfunnsutvikling. CIENS markerer økt satsing og vårt nye Toppsenter med å invitere partnere og brukere til en uke full av ny kunnskap og spennende debatt.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen åpner CIENS Toppsenter offisielt 4. juni, og Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell innleder konferansen om grønn byvekst 6.–7. juni.

Du kan velge fritt fra menyen av frokostseminarer, konferanser og debatter fra programmet som du kan lese her, mens påmeldingen skjer her.

Noen smakebiter fra programmet

  • Åpningsseminar: Hvordan kan miljø- og samfunnsforskningen være en viktig premissleverandør i samfunnsutviklingen? Kunnskapsminister Kristin Halvorsen innleder til debatt med representanter for forskning, næringsliv og politikk.
     
  • NIVA arrangerer, Fjorden - Osloregionens blå juvel: Oslofjorden er igjen blitt ren og rik. Men Osloregionen vokser med rekordfart. Greier vi å beskytte fjorden? Les mer om seminaret!
     
  • Løper klimaendringene fra oss? CIENS gir status fra forskningsfronten og spør internasjonale og nasjonale eksperter om hva vi kan forvente og hva som er mulig å gjøre.
     
  • Grønn byvekst: Konferanse om grønn byutvikling, internasjonale megatrender og Oslo-OL: Kan et mulig vinter-OL i 2022 arrangeres uten store miljøinngrep?
     
  • Kunsten å overbevise: Formidlingsworkshop med Kjell Terje Ringdal.
     
  • Forskning til frokost: Start dagen med en god frokost mens du blir oppdatert på nytt fra miljø- og klimaforskningen.
Velkommen til CIENS-uka!

CIENS forskningssenter for miljø og samfunn består av Meteorologisk institutt, Norsk institutt for by- og regionforskning, Norsk institutt for luftforskning, Norsk institutt for naturforskning, Norsk institutt for vannforskning, Transportøkonomisk institutt, Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo og CICERO Senter for klimaforskning.
Les mer på www.ciens.no.
Sist oppdatert 17.09.2015