Akerselvas miljøhistorie de siste 100 år

Første forelesning i AkerselvaAkademiet tar for seg Akerselvas miljøhistorie fra ca. 1900 og fram til etableringen av Akerselvas Miljøpark i 1989.

Sted: Nydalsveien 28, 0484 Oslo
Når: 26.02.2019 - 26.02.2019, 17.15 - 18.45

Starten av det forrige århundre var en periode der Akerselva spilte en helt vesentlig rolle i utviklingen av det norske industrisamfunnet, og under en tid da samfunnets prioriteringer lå på helt andre enn de miljømessige. Elva ga da kraft til en rekke større industribedrifter. Dessuten var det begrensede krav til rensing av det vannet som ble brukt i ulike industrielle prosesser, bl.a. ved Christiania Spigerverk. I tillegg var elva mottager av avløpsvann fra bebyggelsen på begge sider av elva. Summen av dette ble ei elv som bokstavelig talt lukta dritt.

Men da ble det tatt grep i en uvanlig koalisjon mellom kommunen og regjeringen som resulterte i Akerselva Miljøpark. Tidligere direktør ved NIVA, Haakon Thaulow, og tidligere direktør ved Park- og idrettsvesenet, Ida Fossum Tønnesen, også nominert til Årets Osloborger i 2018 for sitt engasjement for Oslos byvassdrag, vil ta oss med på en spennende reise for Akerselva gjennom det forrige århundre. Vi starter kvelden med å vise kortfilmen Akerselva – med filmkamera fra Puttmyrene til Nyland fra 1953.

Presentasjonene fra kvelden

Sindre Langaas- last ned presentasjonen her

Haakon Thaulow - last ned presentasjonen her

Ida Fossum Tønnesen - last ned presentasjonen her

>> Påmelding og mer informasjon

Akerselvakademiet_banner
Gjennom en serie på fire forelesninger og to elvevandringer vil forskningsinstituttet NIVA, Bymiljøetaten Oslo Kommune, eiendomsselskapet Avantor og Oslo Elveforum la allmennheten å få ta del av den seneste kunnskapen og stille spørsmål omkring denne.

>> Les mer om Akerselvakademiet her

Sist oppdatert 28.02.2019