Seminar 8. mars: Blå skog og fattigdom

Norad og Blå skog-nettverket ønsker velkommen til seminar om blå skog og fattigdom. Her kan du høre mer om den blå skogens rolle i internasjonal utvikling, fra matsikkerhet til klimaendringer.

Sted: Norad, Bygdøy Allé 2, Oslo eller norad.no
Når: 08.03.2022 - 08.03.2022, 09:00 - 12:00

Tareskog foto Janne Gitmark NIVA.jpg

Norad og Norsk Blåskogsnettverk (NBFN) inviterer til webinar (hybrid) 8. mars kl. 09:00 -12:00. Du kan være med enten fysisk (Norad, 5. etasje, Bygdøy Allé 2, maks 50) eller digitalt. For de som deltar fysisk, blir det kaffe fra 08:30-09:00 og lunsj kl. 12:00.

Blå skoger er kystøkosystemer som mangrovetrær, sjøgressenger og tareskoger. Deres rolle som habitat for marine arter samt mat og fôr, gjør dem avgjørende for både matsikkerhet og den stigende blå økonomien. Sunne blå skoger lagrer også store mengder karbon og kan beskytte kystsamfunnene mot stormer, noe som gjør dem til et viktig naturbasert verktøy for klimatiltak og tilpasningsarbeid.

Globalt ber beslutningstakere om støtte og veiledning for å bedre forstå betydningen av blå skog og hvordan de kan bidra til å nå sine lokale, nasjonale og internasjonale mål og forpliktelser. Etter hvert som flere land deltar i kyst- og marine forvaltningsprosesser, er det viktig at de forstår den fulle verdien av å ha sunne blå skoger.

Fra NIVA stiller Hege Gundersen og Solrun F. Skjellum.

Velkommen til en interessant diskusjon!

Fullt program (engelsk) kan du finne på Norad sine nettsider.

Klikk her for påmelding

 

Sist oppdatert 03.03.2022