Til hovedinnhold
English
Nyheter

Carina Hundhammer ansatt som daglig leder for NORIN

Forskningsalliansen NORIN er svært tilfreds med å få Carina Hundhammer som daglig leder.
Publisert:

Forskningsalliansen NORIN ble etablert i april 2022 av NIVA, NILU og IFE for å danne en norsk tungvekter innen energi, miljø, klima og samfunnssikkerhet.

NORIN skal utvikle en felles strategi og felles mål som skal ligge til grunn for samarbeidet. Instituttene vil bruke samarbeidet til å fronte felles forsknings- og innovasjonspolitiske interesser overfor myndigheter og virkemiddelapparatet, i tillegg til felles profilering på sentrale arenaer og konferanser.

– Vi er svært fornøyde med å ha sikret oss Carina som en nøkkelressurs og pådriver i vårt arbeid med å realisere NORIN-alliansen. Hun er en profilert person på forsknings- og instituttarenaene, og vil med sin erfaring og engasjement bidra til å fremme NORINs strategiske interesser og styrke våre forskningsfaglige fellesinitiativ, sier John Rune Nielsen, Nils Morten Huseby og Pål Molander, som er administrerende direktører for hhv. NILU, IFE og NIVA, i en felles uttalelse.

Carina Hundhammer kommer fra stillingen som leder for forskning og høyere utdanning i Abelia. Hun har 20 års erfaring fra forsknings- og høyere utdanningssystemet og lang erfaring fra EUs rammeprogram for forskning og innovasjon. Tidligere har hun ledet et regionskontor i Brussel, vært leder for forskningspolitikk ved SINTEF, forskningsdirektør ved Høyskolen Kristiania, og var flere år i Norges Forskningsråd der hun arbeidet med instituttsektoren.

– Jeg er kjempeglad og motivert for å bidra med å bygge forskningsalliansen sammen med IFE, NIVA og NILU. Det er viktigere enn noen gang å vise hva norsk instituttsektor bidrar med i samfunnsutviklingen. Forskning er helt sentral driver for kunnskapsutvikling for å opprettholde velferdsstaten og konkurransekraft. NORIN som en ny forskningsallianse vil bli en viktig aktør for å bidra med det grønne og digitale skiftet, sier Hundhammer.

NORIN AS er under etablering av de tre instituttene for å skape en arena for å utvikle alliansen og samhandlingen mellom instituttene videre. Hundhammer er ansatt som daglig leder for selskapet.

Kontaktpersoner NIVA:

Pål Molander, administrerende direktør: 913 43 175

Mari Solerød, kommunikasjonsleder, 952 13 880

Sist oppdatert