Prosjekter
A-DVICE
Et prosjekt som undersøker politiske virkemidler som kan bidra til å ta i bruk og oppskalere naturbaserte løsninger i Norden.
AKVABY
Et prosjekt som lager en felles forskningsbasert læringsarena innen akvaponi og urban dyrking for Osloskolen med utgangspunkt i bærekraft og sirkularitet for fremtidens byer.
Algeco
ALGECO skal levere et nytt paradigme for bioøkonomi for norske avløpsrenseanlegg. Vi tar sikte på å omdanne kommunalt renset avløpsvann fra avfall til algebaserte produkter ved å utvikle og implementere innovative, kostnadseffektive og levedyktige algeteknologier.
Alnaelvaprosjektet
Med Alnaelvaprosjektet er målet å sammenstille en kunnskapssyntese om tilstand og påvirkninger, gjennomførte tiltak og mulige løsninger for gjenåpning av Alnaelva med sidebekker.
AMBER pilotstudie
I dette pilotprosjektet bruker vi folkeforskning for å samle inn viktig informasjon om landets elver og bekker.
Anchor
Hovedmålet med prosjektet var å analysere de kombinerte effektene av vannkraft på elveøkosystemene og utvikle en nasjonal metodikk for klassifisering av vassdragsstrekninger som kvalifiserer for bygging av vannkraftverk.
Antivenom
Med prosjektet ANTIVENOM er målet å få en større forståelse av farene og risikoene ved dagens kjemiske brukspraksis i akvakultur.
Arctic Wetlands Ecosystems
Dette Belmont Forum-prosjektet tar for seg utfordringen med å bygge robusthet i et Arktis i rask endring. Prosjektet belyser menneskelige aktiviteter som påvirker arktiske våtmarkssystemer og lokal kunnskap om og forvaltning av våtmarker.
ASEANO 2
ASEANO 2 er et regionalt kapasitetsbyggingsprosjekt som ledes av NIVA og Centre for Southeast Asian Studies Indonesia (CSEAS), i samarbeid med ASEAN-sekretariatet. Prosjektet er under ledelse av ASEANs sektororgan ASEAN Working Group on Coastal and Marine Environment (AWGCME). Hovedmålet er å bygge og øke kapasitet, samt kunnskap til å måle, evaluere og håndtere plastforurensning fra landbaserte kilder i ASEAN-regionen gjennom forbedret forståelse av kilder, utslipp, og transport.
BEDREVANN
I BEDREVANN-prosjektet skal vi studere virkningen av cyanotoksin-forurenset vanningsvann i landbruket og risikoen for matprodusenter og sluttbrukere med Akersvannet i Vestfold som pilotområde. Akersvannet er en svært næringsrik innsjø med årlige oppblomstringer av toksinproduserende cyanobakterier. Vann fra innsjøen brukes til vanning av omkringliggende jordbruksområder hvor det i stor grad dyrkes grønnsaker, og dette kan utgjøre en risiko for trygg matproduksjon.
Biosikkerhet i RAS (resirkulerende akvakultursystemer)
Prosjektets hovedmål er å styrke biosikkerheten i RAS-anlegg med ny kunnskap om patogene mikroorganismers følsomhet mot ulike biosikkerhetsstrategier og overlevelse i RAS.
BLUEMISSION AA – Et prosjekt under EUs Mission Ocean
BlueMissionAA etablerer et koordinasjonsknutepunkt for å støtte EUs Samfunnsoppdrag for å restaurere hav og ferskvann, særlig implementeringen i Atlanterhavet og det arktiske bassenget. Prosjektet vil sette søkelys på å bevare og gjenopprette marine og kystøkosystemer og biologisk mangfold for økt klimarobusthet.
Blueprint For Atlantic-Arctic Agora On Cross-Sectoral Cooperation For Restoration Of Marine And Coastal Ecosystems And Increased Climate Resilience Through Transformative Innovation (A-A Agora)
Arctic Atlantic Agora (A-A AGORA) skal være et fyrtårn for å beskytte og restaurere økosystemer og biodiversitet i arktiske og atlantiske kystområder.
C-BLUES
C-BLUES-prosjektet er et Horisont Europa-initiativ som fokuserer på å fremme kunnskap, forståelse, implementering av politikk og forvaltning av økosystemer med blått karbon gjennom samarbeid mellom EU og Kina.
CATALYST
Det trengs mer tilgjengelig og omfattende kunnskap om industriell symbiose. Gjennom bilateralt samarbeid mellom rumenske og norske aktører vil prosjektet CATALYST gi relevant og pålitelig informasjon om symbiosemuligheter, casestudier og beste praksis for tilretteleggere, bedrifter og interessenter i industriell symbiose som identifiseres gjennom prosjektet.
CLEAN
Prosjektet CLEAN tar for seg den samlede effekten og risikoen forbundet med flere stressfaktorer i økosystemene i nordområdene.
Co-existence and nature positive approaches for offshore wind power development
Oppsummering av kunnskap om sameksistens og naturpositive løsninger i havvindindustrien.
COASTFRAG
COASTFRAG vil studere hvordan habitatfragmentering, temperatur, vannkvalitet, bølgeeksponering og predasjon påvirker tang- og taresamfunn i tidevannssonen over hele Europa. Prosjektet vil skape modeller og anslag inn i en fremtid i endring, og vil øke vår kunnskap for å bedre beskytte disse essensielle økosystemene.
CORNELIA
I CORNELIA-prosjektet tester og verifiserer NIVA sammen med sine to industripartnere innovative tekniske løsninger for målrettet fjerning av antimikrobiell resistens fra avløpsvann på sykehus (ved kilden) og på renseanlegg (før utslipp til miljøet).
CrossGov
NIVA leder dette omfattende EU-prosjektet som skal undersøke samspillet mellom alle europeiske regelverk som påvirker miljøet i havet og kysten.