Til hovedinnhold
English
Nyheter

Forskningsprosjekt om Oslos elver

I et nytt forskningsprosjekt vil NIVAs forskere forsøke å bedre forståelsen for koblingene mellom land og vann, både på langs og på tvers av våre vassdrag. For å få inn relevant kunnskap, trenger forskerne hjelp fra hovedstadens innbyggere.
Publisert:

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er med i det europeiske forskningsprosjektet CROSSLINK (følg lenken for mer informasjon) som skal utvikle et forvaltningsverktøy for elver/bekker og vegetasjonen rundt disse. For at dette verktøyet skal være til nytte for forvaltningen, er det behov for kunnskap om hva ulike brukere og forvaltere mener er viktig.

NIVA har derfor utviklet et kort spørreskjema på 10 spørsmål (følg lenken for å åpne skjemaet) som vi håper du kan svare på. Har du spørsmål? Send gjerne en e-post til NIVA-forsker Therese Fosholt Moe.

Med forskningsprosjekt er målet å bedre forståelsen for koblingene mellom land og vann, både på langs og på tvers av våre vassdrag. Disse koblingene er viktige for opprettholdelsen av biologisk mangfold og viktige økosystemtjenester, blant annet sirkulasjon av næringsstoffer, flomdempning, tilgang til rent vann og rekreasjon.

Menneskelige aktiviteter som landbruk, vannkraft og kanalisering ødelegger disse koblingene. Resultatene fra CROSSLINK-prosjektet vil brukes for å optimalisere forvaltningen av biodiversitet, økosystemtjenester og menneskelig bruk i grensesnittet mellom land og vann.

Din stemme er viktig, så vi håper du kan ta deg tid til å svare på disse spørsmålene. (Du trenger ikke svare på alle spørsmålene.) Har du dårlig tid akkurat nå, er det mulig å vente litt: Svarfrist er 1. oktober. Kjenner du andre som kanskje har relevant informasjon, setter vi stor pris på om du tipser oss, eller dem. 

LON downstream 2_3
CROSSLINK er et forskningsprosjekt som forsøker å bedre forståelsen for koblingene mellom land og vann, både på langs og på tvers av våre vassdrag. Her fra Frognerelva i Oslo. (Foto: NIVA)
Sist oppdatert