NIVA på Forskningsdagene 2020

Som kinderegget, er NIVAs bidrag til Forskningsdagene 2020 en tredelt opplevelse. I år er høydepunktene Løsningspils på Kulturhuset i Oslo, «Forskerne kommer!»-turne i Nord-Norge, og NIVA-ledet frokostseminar på Litteraturhuset i Oslo.

 

Løsningspils (16. september)

Onsdag 16. september blir det Løsningspils på Kulturhuset i Oslo. Hvilke løsninger på ulike samfunnsutfordringer kan forskningen bidra med? Klima-, miljø- og samfunnsforskere fra CIENS stiller med oppdatert, forskningsbasert kunnskap når de kort presenterer ni innsiktsfulle, originale, og oppsiktsvekkende forslag til løsninger på ulike miljø- og klimautfordringer i norske hjerner, hjem og byer.

løsningspils
Løsningspilsen arrangeres av CIENS som del av Forskningsdagene 2020.

NIVA er representert ved forskningsleder Sondre Meland. Tema for hans innlegg: «Brukte bildekk er et avfallsproblem – kan bildekkene gjenbrukes i veibygging og utgjør det noe miljøfare?»

Tid: 16. september, klokken 19-22

Sted: Kulturhuset i Oslo, Youngs gate 6, Oslo

Mer informasjon og fullt program finner du på Forskningsdagenes nettsider (følg lenke).

NB! Arrangementet er fullbooket og påmeldingen dessverre stengt, men du kan følge arrangementet på stream via CIENS' Facebook-side.

Se også arrangementstider på Facebook.

 

Forskerne kommer! (16. til 23. september)

For åttende år på rad drar Framsenteret rundt for å møte publikum med forskningsrettet innhold som passer for unge fra 14 år og oppover, samt voksne. Under årets arrangement kan du møte Magnus, Eelke og NIVAs Pernilla som sammen forteller om forskningen de driver med.

Hva kan vi lære av rotter om hjernen vår? Lær mer om isbjørnen, og om miljøgifter som spres i havet. Under Forskningsdagene 2020 i september er Framsenteret på plass med «Forskerne kommer!» – levende og digitalt.

I år går kommer forskerne først til Harstad 16. september, deretter en rekke andre steder i de nordligere trakter av landet vårt. Årets arrangementer er både levende og digitalt. På Framsenterets nettsider får du full oversikt

NIVA er representert ved forsker Pernilla Carlsson. Hun er miljø- og analytisk kjemiker ved NIVA/Framsenteret og har stor lidenskap for havet. Pernilla forsker blant annet på kjemikalier som brukes til avlusning av laks i oppdrettsindustrien, og hvordan bieffekter disse kjemikaliene kan ha på resten av havet.
 

Frokostseminar: Elver og innsjøer i endring - Forskning og frokost med CIENS (23. september)

Elver og innsjøer dekker bare en liten brøkdel av verdens overflateareal, men inneholder en uforholdsmessig stor del av det globale biologiske mangfoldet.

Kvinne sitter ved elv og noterer på notatblokk. Vannkikkert i forgrunnen.
Det blir fokus på elver i endring når NIVA holder frokostseminar under Forskningsdagene 23. september.

I Norge er det mer enn 250 000 kilometer med elv og det er 2800 dyrearter i norsk ferskvann. Hvordan står det til med elvene og innsjøene våre, og hva gjør et varmere klima med dyrene, plantene, fiskene og insektene som lever der?

På vegne av CIENS inviterer Norsk institutt for vannforskning (NIVA) til frokostseminar på Litteraturhuset.

Tid: 23. september klokken 8:30 - 10

Sted: Litteraturhuset, Wergeland, Wergelandsveien 29, Oslo

Mer informasjon finner du på Forskningsdagenes nettsider (følg lenke).

Arrangementet har egen Facebook-side.

NB! Litteraturhusets billettsystem TicketCo benyttes til påmelding. Billettene legges ut 18. september via denne lenken

Husk at arrangementet strømmes på CIENS’ Facebook-side.

Sist oppdatert 14.09.2020