Til hovedinnhold
English
Mann med briller
Møt våre ansatte

Roger Raanti

Laboratorieingeniør, preanalyser

Min vei inn i NIVA var at jeg søkte på en overingeniørstilling som jeg overhodet ikke var kvalifisert til. Men så ringte HR og sa at de hadde en annen stilling som jeg kanskje var interessert i, og den muligheten grep jeg.

Jeg har jobba både som teknisk selger, lydtekniker og sertifisert iPhone-reparatør før jeg kom hit til NIVA. Så omskolerte jeg meg og tok en bachelorgrad som kjemiingeniør. Jeg har alltid likt det å fikle med tekniske ting og fikse problemer, og det får jeg fortsatt mulighet til her. En av mine første oppgaver i NIVA var å bygge opp et nytt laboratorium fra «scratch» da vi flyttet til nye kontorlokaler.

Her fikk jeg ansvar for alt fra interiørplanlegging til anskaffelse av teknisk utstyr, som for eksempel et renvannsanlegg. Etter å ha arbeidet med teknisk salg i fem år, var det moro å prøve seg som innkjøper på den andre siden av bordet. Jeg tror denne erfaringen ga meg en liten fordel under forhandlingene.

Etter flere år i arbeidslivet visste jeg at jeg ville til en dynamisk arbeidsplass der jeg kunne utvikle meg faglig og knytte kontakter, og der har NIVA absolutt innfridd. Underveis har jeg fått være med å forme arbeidsoppgavene mine, og fått god anledning til å ta i bruk utdannelsen min, noe som er gull verdt. Fleksibiliteten gjelder også i hverdagen. Jeg har to små barn og det hender jo at de blir syke og barnehagen ringer. Da opplever jeg alltid stor forståelse når jeg må håndtere slike situasjoner.  

Jeg tror den største styrken til NIVA er at det er så mange ulike ting du kan drive med her. Det er også lett å bli kjent med folk og hva de driver med. Man har kanskje en stereotypisk tanke om at forskere går rundt i sin egen lille boble, men det stemmer i alle fall ikke hos NIVA. Her er folk glad for å dele kunnskapen sin med deg.

Som forskningsinstitutt jobber vi for noe mer enn kommersielle hensyn og det synes jeg er veldig motiverende, vi har en samfunnsoppgave vi skal løse og det skaper samhold.