Til hovedinnhold
English

Kristoffer Kalbekken

Teknologidirektør
E-postadresse
kristoffer.kalbekken@niva.no
Telefonnummer
+47 900 66 149
Arbeidssted
Ledelse, forskningsfaglig
Ekstern forskerprofil
Cristin

Profil

Kristoffer er siv.ing. (Master of Science) fra Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i Trondheim, og med fordypning i datateknikk og kommunikasjonsteknologi, samt bedriftsadministrasjon og strategisk ledelse. Senere har han også bygget på med studier innen ledelse ved Handelshøyskolen BI i Oslo. I hovedoppgaven ved NTNU jobbet Kristoffer med nettverksteori og virksomhetsstrategi innenfor 'utilities'-området (energi, vann/avløp, renovasjon, etc.).

Siden den gang har han hovedsakelig jobbet innen IT-bransjen, som konsulent, rådgiver og prosjektleder i flere teknologiselskaper. De siste 10 årene har han hatt lederansvar, både lokalt og nordisk, samt jobbet med prosjekter for en rekke store norske virksomheter.

Kristoffer er en leder og rådgiver med fokus på hvordan teknologi og mennesker sammen kan bidra til verdiskapende innovasjon og endring. Han har jobbet med informasjons- og dataforvaltning‘information management’, herunder rådgivning knyttet til utvikling og implementering av løsninger for datadrevet forretningsanalyse, business intelligence og datavarehus.

Hans fokus er på ledelse og lederskap i kunnskapsorganisasjoner, innbefattet endringsledelse og utvikling av velfungerende team, sette retning og initiere strategiske aktiviteter og hente ut verdi og forretningsgevinster gjennom teknologiprosjekter og løsninger.

I NIVA har Kristoffer ledet seksjon for miljøinformatikk, vært forskningsdirektør med fokus på digital teknologi og infrastruktur og er nå teknologidirektør med ansvar for forskningsinfrastruktur, miljøinformatikk, datavitenskap, digital infrastruktur og IT på tvers av NIVA.