Elver og bekker
Relatert innhold
Involverte fra NIVA (17)
Anders Gjørwad Hagen
Cathrine Brecke Gundersen
Christian Vogelsang
Nyhetsartikler (12)
Elvene er Norges blodårer
I Norge har vi mye overvann og de fleste av oss bor i nærheten av en elv. Store mengder vann flommer forbi og vannmengden varierer gjennom året. Men hva befinner det seg i vannet? Og hvorfor bør vi bry oss om det?
Fluenes sperre: Nekter å leve i skittent vann
Ikke alle fluer trekkes mot skitt og lort. Steinfluene, for eksempel, takler ikke dårlig vannkvalitet og er nå i ferd med å forsvinne fra Alnaelva i Oslo. Når de små varslerne blir borte, vet vi at noe er galt.
Naturrestaurering er løsningen for Oslos mest forurensede elv
Industri og tidligere tiders avfallshåndtering gjorde den til Oslos mest forurensede elv. Nå jobber forskere med å forstå mer om Alnaelva, og finne løsninger for å få den frisk.
Prosjekter (14)
Alnaelvaprosjektet
Med Alnaelvaprosjektet er målet å sammenstille en kunnskapssyntese om tilstand og påvirkninger, gjennomførte tiltak og mulige løsninger for gjenåpning av Alnaelva med sidebekker.
AMBER pilotstudie
I dette pilotprosjektet bruker vi folkeforskning for å samle inn viktig informasjon om landets elver og bekker.
Elveovervåkingsprogrammet
Elveovervåkingsprogrammet har som formål å beregne tilførsler av næringsstoffer og miljøgifter til norske havområder gjennom overvåking av elver og modellering av tilførsler fra områder uten overvåking.
Forskningsseksjoner (1)
Ferskvannsøkologi
Seksjonene for ferskvannsøkologi har ekspertise på overvåking og restaurering av ferskvannøkosystemer og akvatisk biodiversitet. Vi utvikler kunnskap og samler data som gir grunnlag for helhetlig og kunnskapsbasert vannforvaltning.