Næringssalter
RELATERTE TEMA
Relatert innhold
Involverte fra NIVA (19)
Andreas Ballot
Andrew Luke King
Birger Skjelbred
Nyhetsartikler (3)
Mjøsa klarer seg fortsatt bra etter «Hans»
Konsentrasjonene av fosfor i Mjøsa er høyere, men ikke kritisk høye, ett år etter ekstremværet «Hans».
Mjøsa klarer seg bra etter «Hans» – enn så lenge
Storflommen høsten 2023 førte urenset kloakk og avrenning fra landbruk og bebyggelse rett ut i Norges største innsjø. Noen måneder senere var tilstanden nesten som før igjen. Men vil det vare?
Europas hav står overfor en usikker framtid
Prosjekter (9)
BEDREVANN
I BEDREVANN-prosjektet skal vi studere virkningen av cyanotoksin-forurenset vanningsvann i landbruket og risikoen for matprodusenter og sluttbrukere med Akersvannet i Vestfold som pilotområde. Akersvannet er en svært næringsrik innsjø med årlige oppblomstringer av toksinproduserende cyanobakterier. Vann fra innsjøen brukes til vanning av omkringliggende jordbruksområder hvor det i stor grad dyrkes grønnsaker, og dette kan utgjøre en risiko for trygg matproduksjon.
European Topic Centre Biodiversity and Ecosystems (ETC BE)
Det europeiske temasenteret for biologisk mangfold og økosystemer (ETC BE) er et konsortium bestående av 24 europeiske organisasjoner, ledet av NIVA og i samarbeid med Det europeiske miljøbyrået (EEA) under en rammeavtale for perioden 2023-2026. Konsortiet har ekspertise innen biologisk mangfold og økosystemer på land, i ferskvann og i havet. Biologisk mangfold og økosystemer er ett av fem strategiske arbeidsområder i EEA-Eionet-strategien 2021-2030.
Fra fjell til fjord (C2C)
Hvordan påvirkes økosystemene i nord av klimaendringene, og hvordan påvirker ulike økosystemer hverandre?
Forskningsseksjoner (1)
Nedbørfeltprosesser
Seksjon for nedbørfeltprosesser jobber med å forstå hvordan ulike forurensninger spres i miljøet og hvordan de påvirker vannkvaliteten i elver, innsjøer og fjorder. Våre studier legger grunnlaget for og støtter politiske retningslinjer og utbedringer for å redusere uønskede miljøpåvirkninger.