Miljødata
RELATERTE TEMA
Relatert innhold
Involverte fra NIVA (17)
Christian Vogelsang
Dag Øystein Hjermann
Henrik Jonsson
Nyhetsartikler (5)
Giftig alge i Oslofjorden: NIVA følger utviklingen i sanntid
De giftige algene som er koblet til massedød av fisk på den danske vestkysten, er nå oppdaget i Oslofjorden. Algene følges minutt for minutt med NIVAs automatiserte overvåkningssystem på Color Fantasy.
Avdekker havets hemmeligheter med droner og 3D-teknologi
Med banebrytende sensorteknologi kan droner nå skanne livet under vann – fra luften. Miljøovervåkning i 3D er fremtiden, mener NIVA-forskere.
Flying start for SeaBee
Sider (4)
Aquamonitor
Dronelab
FerryBox
Klimaovervåkingsstasjonen Langtjern
Prosjekter (6)
ENCORE - ENvironmental CO-exposure and Risk Estimation (Cefic-LRI ECO66)
ENCORE ledes av ARCHE Consulting ved Karel Viaene. Målet med ENCORE er å utvikle et sannsynlighetsbasert modelleringsrammeverk for estimering av miljørisiko for kjemikalieblandinger i Europeiske nedbørfelt.
European Topic Centre Biodiversity and Ecosystems (ETC BE)
Det europeiske temasenteret for biologisk mangfold og økosystemer (ETC BE) er et konsortium bestående av 24 europeiske organisasjoner, ledet av NIVA og i samarbeid med Det europeiske miljøbyrået (EEA) under en rammeavtale for perioden 2023-2026. Konsortiet har ekspertise innen biologisk mangfold og økosystemer på land, i ferskvann og i havet. Biologisk mangfold og økosystemer er ett av fem strategiske arbeidsområder i EEA-Eionet-strategien 2021-2030.
ICP Waters
Programmet samler overvåkningsdata fra cirka 20 land i Europa og Nord-Amerika for å overvåke og undersøke i hvilken grad luftforurensning påvirker innsjøer og elver, særlig med hensyn til forsuring, tungmetaller og miljøgifter.
Norsoop
NorSOOP skal styrke forskning på og observasjoner av de marine og atmosfæriske miljøene, i tillegg til å bidra til å finne bedre løsninger for å observere og håndtere menneskelig påvirkning på verdens hav.
Overvåkning av miljøgifter i kystområdene (MILKYS)
Programmet følger med på nivåer, trender og effekter av de mest miljøfarlige tungmetallene og organiske miljøgifter i marine organismer langs hele norskekysten, fra Oslofjorden til Varangerfjorden, og på Svalbard.
SeaBee
Norsk infrastruktur for dronebasert forskning, kartlegging og overvåking i kystsonen. Innovasjon innen dronebasert forskning.
Forskningsseksjoner (1)
Miljøinformatikk
Seksjon for miljøinformatikk forvalter og kvalitetssikrer NIVAs data og gjør dem tilgjengelig for NIVAs forskere, i dag og i fremtiden.