Naturbasert sone - webinarserie

Delta på et av våre digitale webinarer om naturbaserte og blågrønne løsninger for klima og miljø!

Sted: Webinar
Når: 15.06.2023 - 15.06.2023, 11.00-11.45

Mer informasjon om framtidige arrangementer finner du lenger ned på denne siden.

NBSOne flom phusciso-1 (2).jpg

Neste webinar er torsdag 15. juni klokken 11.00-11.45 

Tema: «Hvordan sikre seg mot flom og skred ved bruk av naturbaserte løsninger – erfaringer fra PHUSICOS-prosjektet» med Amy Oen og Bjørn Kalsnes (NGI – Norges Geotekniske Institutt). 

Meld deg på arrangementet her!

Hva er naturbaserte løsninger?

Selv om definisjonene kan variere litt, er det i hovedsak snakk om å etterligne eller ta i bruk naturens egne funksjoner og økosystemer for å løse utfordringer som for eksempel klimaendringer og ta vare på mennesker og natur samtidig.

NBS brukes både knyttet til ferskvann og marine ressurser. Det kan være å verne våtmarksområder som naturlig binder CO2, restaurere en elvestrekning, etablere blå skog eller å bruke bynære naturområder på en bærekraftig måte.

Ofte snakker vi også om blågrønne løsninger eller blågrønn infrastruktur som kan bidra til å håndtere overvann i byene, for eksempel regnbed, åpne bekker og grønne tak.

Les mer om NIVAs arbeid med naturbaserte løsninger

Hva handler webinarene om?

Vi får stadig mer kunnskap om naturbaserte løsninger og hvordan de kan tas i bruk. I Naturbasert sone håper vi å belyse ulike problemstillinger knyttet til naturbaserte løsninger i praksis og å dele erfaringer og kunnskap mellom forskning, forvaltning og andre interesserte.

Naturbasert sone passer for alle som jobber med eller forsker på temaet, men også for deg som bare vil vite mer om naturbaserte løsninger, hvordan de kan tas i bruk og hvorfor.

Hvordan delta?

Naturbasert Sone arrangeres på Teams mellom kl. 11.00-11.45 på torsdager, omtrent en gang i måneden.

Kommende arrangementer i 2023:

15. juni: «Hvordan sikre seg mot flom og skred ved bruk av naturbaserte løsninger – erfaringer fra PHUSICOS-prosjektet» med Amy Oen og Bjørn Kalsnes (NGI – Norges Geotekniske Institutt). 

24. august: tema kommer

21. september: tema kommer

19. oktober: tema kommer

Arrangementene er gratis og åpne for alle – del gjerne med en kollega som kan ha interesse av å få med seg dette! 

Vi kommer også til å dele opptak av webinarene på denne nettsiden. Vi deler også ressurser og nyttig informasjon om NBS som kommer opp underveis i serien her

Har du spørsmål eller innspill – send en e-post til nbs@niva.no.

Registrer deg her for å motta e-postinvitasjon til Naturbasert Sone! 

Sist oppdatert 31.05.2023