Til hovedinnhold
English

Naturbasert sone - webinarserie

Delta på våre digitale webinarer om naturbaserte og blågrønne løsninger for klima og miljø!

Bannerbilde med teksten

Påmelding

Neste webinar er torsdag 29. august kl. 11.00-11.45.

Tema for neste gang er "Restaurering av Slindelva i Trøndelag" med Arne Jørgen Kjøsnes (NVE).

Meld deg på her.

Mer informasjon om framtidige arrangementer finner du lenger ned på denne siden.

Hva synes du om Naturbasert sone? Vi vil gjerne høre fra deg hva du synes om webinarserien og hva du kunne ønske deg videre! Fyll ut anonym spørreundersøkelse her

Interessert i naturbaserte og blågrønne løsninger? Bli med i Linkedin-gruppen: Naturbaserte og blågrønne løsninger

Hva er naturbaserte løsninger?

Selv om definisjonene kan variere litt, er det i hovedsak snakk om å etterligne eller ta i bruk naturens egne funksjoner og økosystemer for å løse utfordringer, som for eksempel klimaendringer, og ta vare på mennesker og natur samtidig.

Naturbaserte løsninger brukes både knyttet til ferskvann og marine ressurser. Det kan være å verne våtmarksområder som naturlig binder CO2, restaurere en elvestrekning, etablere blå skog eller å bruke bynære naturområder på en bærekraftig måte.

Ofte snakker vi også om blågrønne løsninger eller blågrønn infrastruktur som kan bidra til å håndtere overvann i byene, for eksempel regnbed, åpne bekker og grønne tak.

Hva handler webinarene om?

Vi får stadig mer kunnskap om naturbaserte løsninger og hvordan de kan tas i bruk. I Naturbasert sone håper vi å belyse ulike problemstillinger knyttet til naturbaserte løsninger i praksis og å dele erfaringer og kunnskap mellom forskning, forvaltning og andre interesserte.

Naturbasert sone passer for alle som jobber med eller forsker på temaet, men også for deg som bare vil vite mer om naturbaserte løsninger, hvordan de kan tas i bruk og hvorfor.

Hvordan delta?

Naturbasert Sone arrangeres på Microsoft Teams mellom kl. 11.00-11.45 på torsdager, omtrent en gang i måneden. Arrangementene er gratis og åpne for alle – del gjerne med en kollega som kan ha interesse av å få med seg dette! 

Vi kommer også til å dele opptak av webinarene på denne nettsiden. Vi deler også ressurser og nyttig informasjon om naturbaserte løsninger som kommer opp underveis i serien her.

Har du spørsmål eller innspill – send en e-post til nbs@niva.no.

Registrer deg her for å motta e-postinvitasjoner til Naturbasert sone! 

Kommende arrangementer i 2024

29. august - «Restaurering av Slindelva i Trøndelag» med Arne Jørgen Kjøsnes (NVE)

19. september - tema kommer

31. oktober - tema kommer

28. november - tema kommer

19. desember - tema kommer