Naturbasert sone - webinarserie
Delta på våre digitale webinarer om naturbaserte og blågrønne løsninger for klima og miljø!
Påmelding
Neste webinar er torsdag 26. september kl. 11.00-11.45.
Tema for neste gang er "Bynatur og mental helse" med Max Nawrath (NIVA) og Torunn Hognestad (SWECO)
Meld deg på her.
Mer informasjon om framtidige arrangementer finner du lenger ned på denne siden.
Hva synes du om Naturbasert sone? Vi vil gjerne høre fra deg hva du synes om webinarserien og hva du kunne ønske deg videre! Fyll ut anonym spørreundersøkelse her.
Interessert i naturbaserte og blågrønne løsninger? Bli med i Linkedin-gruppen: Naturbaserte og blågrønne løsninger
Hva er naturbaserte løsninger?
Selv om definisjonene kan variere litt, er det i hovedsak snakk om å etterligne eller ta i bruk naturens egne funksjoner og økosystemer for å løse utfordringer, som for eksempel klimaendringer, og ta vare på mennesker og natur samtidig.
Naturbaserte løsninger brukes både knyttet til ferskvann og marine ressurser. Det kan være å verne våtmarksområder som naturlig binder CO2, restaurere en elvestrekning, etablere blå skog eller å bruke bynære naturområder på en bærekraftig måte.
Ofte snakker vi også om blågrønne løsninger eller blågrønn infrastruktur som kan bidra til å håndtere overvann i byene, for eksempel regnbed, åpne bekker og grønne tak.
Hva handler webinarene om?
Vi får stadig mer kunnskap om naturbaserte løsninger og hvordan de kan tas i bruk. I Naturbasert sone håper vi å belyse ulike problemstillinger knyttet til naturbaserte løsninger i praksis og å dele erfaringer og kunnskap mellom forskning, forvaltning og andre interesserte.
Naturbasert sone passer for alle som jobber med eller forsker på temaet, men også for deg som bare vil vite mer om naturbaserte løsninger, hvordan de kan tas i bruk og hvorfor.
Hvordan delta?
Naturbasert Sone arrangeres på Microsoft Teams mellom kl. 11.00-11.45 på torsdager, omtrent en gang i måneden. Arrangementene er gratis og åpne for alle – del gjerne med en kollega som kan ha interesse av å få med seg dette!
Vi kommer også til å dele opptak av webinarene på denne nettsiden. Vi deler også ressurser og nyttig informasjon om naturbaserte løsninger som kommer opp underveis i serien her.
Har du spørsmål eller innspill – send en e-post til nbs@niva.no.
Registrer deg her for å motta e-postinvitasjoner til Naturbasert sone!
Kommende arrangementer i 2024
26. september - "Bynatur og mental helse" med Max Nawrath (NIVA) og Torunn Hognestad (SWECO)
31. oktober - tema kommer
28. november - tema kommer
19. desember - tema kommer
Les mer om NIVAs forskning på naturbaserte løsninger
A-DVICE
Et prosjekt som undersøker politiske virkemidler som kan bidra til å ta i bruk og oppskalere naturbaserte løsninger i Norden.
Invest4Nature
Invest4Nature (I4N) er et EU-finansiert forsknings- og innovasjonsprosjekt som bidrar til utviklingen av et marked for naturbaserte løsninger (NBS).
MULTISOURCE
MULTISOURCE er et EU-finansiert prosjekt som skal legge til rette for systematisk, byomfattende planlegging av naturbaserte løsninger for urban vannbehandling, lagring og gjenbruk. Med syv tekniske piloter over hele Europa og USA, vil et bredt spekter av urbane vann bli behandlet gjennom hele prosjektet, mens beslutningsstøtteverktøy vil bli co-designet sammen med lokale, nasjonale og internasjonale interessenter. NIVA og Oslo kommune vil sammen med 18 andre partnere jobbe med rensing og gjenbruk av urbant overvann med bruk av naturbaserte renseløsninger. Den norske piloten behandler avrenning fra Tåsenveien.
New water ways
«New Water Ways» skal undersøke og utforske hvordan rådende vannforvaltning i byer kan omdannes for å skape et vannsensitivt og klimatilpasset samfunn.
SABICAS
Naturbaserte løsninger langs elver for å øke klimatilpasning og biologisk mangfold i nedbørfelt under press.
S-ITUATION
Det første av fem prosjekter i Nordisk ministerråds program for naturbaserte løsninger, restaurering, klimatiltak og blå/grønn infrastruktur.
SPARE
I SPARE forsker vi på hvordan byer kan bli mer motstandsdyktige ved å planlegge og implementere mer blågrønn infrastruktur for å håndtere overvann, fremme biologisk mangfold og øke folkehelsen ved å tilby naturlige friluftsmuligheter.
S-UMMATION
Prosjektet bidrar til praktisk kunnskap om naturbaserte løsninger i Norden ved å sammenstille funn fra åtte forskjellige pilotstudier.