Kjemikalier
RELATERTE TEMA
Relatert innhold
Involverte fra Niva (20)
Ailbhe Lisette Macken
Aina Charlotte Wennberg
Amy Lusher
Anders Ruus
Anne Luise Ribeiro
Carsten Ulrich Schwermer
Cathrine Brecke Gundersen
Elena Martinez-Frances
Emma Knight
Jan Thomas Rundberget
Jesper Andersen
Kamilla Flatsetøy Furseth
Katharina Bjarnar Løken
Magnus Dahler Norling
Malcolm Reid
Marianne Olsen
Merete Grung
Morten Jartun
Sebastian Kûhr
Tina Bryntesen
Artikler (2)
Slik velger du en miljøvennlig sjampo
Hygieneprodukter skal være ufarlige for deg som forbruker, men valget du gjør i butikken kan påvirke miljøet. Hvordan velge en sjampo som livet i Oslofjorden også kan tåle?
Finner miljøskadelige kjemikalier fra bildekk i Oslos vannmiljøer
En ny rapport viser at en rekke miljøskadelige kjemikalier finnes igjen i naturen langs høyt trafikkerte veier og kunstgressbaner i Oslo. Forskere peker på bildekk som kilden.
Sider (2)
Analytisk kjemi
Økotoksikologisk laboratorium
Prosjekter (2)
ASEANO 2
ASEANO 2 er et regionalt kapasitetsbyggingsprosjekt som ledes av NIVA og Centre for Southeast Asian Studies Indonesia (CSEAS), i samarbeid med ASEAN-sekretariatet. Prosjektet er under ledelse av ASEANs sektororgan ASEAN Working Group on Coastal and Marine Environment (AWGCME). Hovedmålet er å bygge og øke kapasitet, samt kunnskap til å måle, evaluere og håndtere plastforurensning fra landbaserte kilder i ASEAN-regionen gjennom forbedret forståelse av kilder, utslipp, og transport.
INOPOL
INOPOL (India-Norge samarbeidsprosjekt om kapasitetsbygging for å redusere plast- og kjemikalieforurensning i India) er et samarbeidsprosjekt mellom NIVA, som leder prosjektet, med MGC som India country lead og flere indiske institusjoner (SRM, CIPET, Toxics Link). Prosjektet er en del av det norsk-indiske havforurensningsinitiativet som ble etablert mellom indiske og norske myndigheter i 2019. Prosjektet er også en del av NORADs program for å bekjempe mikroplast og marin forsøpling.
Forskningsseksjoner (2)
Miljøgifter
NIVA har et bredt sammensatt forskermiljø som utvikler ny kunnskap om forurensning.
Miljøkjemi
Seksjonen jobber med de uregulerte kjemikaliene. Vi utarbeider nye prøvetakingsmetoder og analysemetoder som gjør det mulig å undersøke om de finnes i miljøet og i så fall hvor.